Restaurang Gärdet
Dagens lunch
Vecka 44 är restaurangen stängd. Höstens arrangemang. À la carte-lunch följande fredagar, 24/10 (fullbokat), 7/11(fullbokat), 28/11 och 12/12. Gourmet och vinkväll med vilttema fredag 14/11(fullbokat). Julbord kvällstid 3-5/12, bokningsbart från och med måndag 3/11.
Gärdet är en lunchrestaurang som drivs av restaurangutbildningarna på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum. Det är en mycket populär restaurang som bjuder på vällagad mat från grunden.

Restaurang Gärdet drivs av två olika utbildningar – en gymnasieutbildning och en vuxenutbildning. I restaurangen som ligger centralt i Vetlanda serveras dagens lunch på vardagar klockan 11.30–13.30 då eleverna går i skola. Vid lov, studiedagar och andra aktiviteter för eleverna är restaurangen stängd. Onsdagar är restaurangen stängd.
Restaurangen är till för att förbereda eleverna för olika yrken i restaurang- och måltidsnäringen. Härifrån kan du boka mat och catering förutsatt att önskemålen passar in i elevernas utbildning. Du hittar restaurangen på Mogärde seniorboende.
-
Vecka 43
Måndag
Dagens rättRaggmunkar med stekt rimmat sidfläsk, lingon och skuren bladpersilja.Dagens vegetariskaBulgurwok med halloumi och tzatziki.Dagens extraTeriyakiglaserad lax med srirachamajonnäs, mangosallad och kokt basmatiris.
Tisdag
Dagens rättCoq au vin på kycklinglår med svamp, smålök och rökt fläsksida.Dagens vegetariskaLunchmacka med rostade betor, getostcrème och friterad alumettepotatis.Dagens extraBakad torskfilé med grönt örttäcke, vitvinssås och kokt potatis.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rättPulled porkburgare med syrad rödlök, rökt chilimajonnäs och friterad potatis.Dagens vegetariskaPasta med rostad tomatsås, rucccolablad och marinerad mozzarella.Dagens extra
Fredag
Fredags à la carte, boka bord på 0383-976 20. Obs fullbokat. FörrättRåraka med tångkaviar, rödlök, dill och vispad crème fraiche.Björkrisrökt renstek med Waldorfsallad, marinerade lingon och tunnbröd.VarmrättCordon bleu på kalvinnanlår med kokt skinka, emmentalerost, rundstekt potatis och rödvinssky.Smörstekt gös med Sandefjordssås, sockerärtor och legume julienne.DessertPavlova-maräng, lemon curd, frukt och bär samt vispad grädde.Klassiskt bakad cheesecake smaksatt med vanilj serveras med varma björnbär.
Öppna på en egen sida för utskrift
Priset på Dagens rätt är och Dagens vegetariska 140 kronor. 130 kronor efter 12.30, gäller inte förbokningar. I dagens lunch ingår alltid bröd, dryck, sallad och kaffe.
Med reservation för ändringar.