Restaurang Gärdet
Dagens lunch
Vi börjar med á la carte-lunch från och med fredag 29 augusti. Övriga datum är 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 och 23/10. Boka bord på 0383-976 20. Vi erbjuder även vanlig Dagens rätt för drop in 29/8, 5/9, 12/9, 19/9 och 26/9.
Gärdet är en lunchrestaurang som drivs av restaurangutbildningarna på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum. Det är en mycket populär restaurang som bjuder på vällagad mat från grunden.
.webp)
Restaurang Gärdet drivs av två olika utbildningar – en gymnasieutbildning och en vuxenutbildning. I restaurangen som ligger centralt i Vetlanda serveras dagens lunch på vardagar klockan 11.30–13.30 då eleverna går i skola. Vid lov, studiedagar och andra aktiviteter för eleverna är restaurangen stängd. Onsdagar är restaurangen stängd.
Restaurangen är till för att förbereda eleverna för olika yrken i restaurang- och måltidsnäringen. Härifrån kan du boka mat och catering förutsatt att önskemålen passar in i elevernas utbildning. Du hittar restaurangen på Mogärde seniorboende.
-
Vecka 36
Måndag
Dagens rättFyllda fläskrullader med katrinplommon, gräddsås, varma grönsaker och kokt potatis.Dagens vegetariskaRotfruktspytt med stekt ägg, senapscème och inlagda rödbetor.Dagens extraPocherad sejfilé med juliennegrönsaker, vitvinssås och kokt potatis.
Tisdag
Dagens rättLaxfylld flundrafilé med gräslökssås, dillolja och kokt potatis.Dagens vegetariskaLinsbolognese med hyvlad Grana Padano och kryddgrönt.Dagens extraKyckling i massamancurry med kokosmjölk, limeblad och grönsaker.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rättKålpudding/kåldolmar med gräddsås, inlagd gurka, lingon och kokt potatis.Dagens vegetariskaPizza Margherita med fior di latte, tomat och basilika.Dagens extraFriterad koljafilé med dansk remouladsås, gröna ärtor och kokt potatis.
Fredag
Dagens rättDansk sjömansbiff-pannbiff med lök- och ölbrässerad potatis samt smördragan betor.Dagens vegetariskaFalafel med tzatziki, tomat- och fetaostsallad och pitabröd.À la carte Boka bord på 0383-976 20 FörrättGräddig kräftsoppa med mousseline på kräftstjärtar och krondillsolja.Tartar på nötinnanlår dijonnaise, friterad lök, syltade rödbetor och kapris.VarmrättBiffstek med konjak och grönpepparsås, Hasselbackspotatis.Pocherad rödtunga med vinsås och löjrom.DessertTarte tatin med vår egen crème anglaise.Hallonmousse på tunn chokladbotten med maräng och bärsås.
Öppna på en egen sida för utskrift
Priset på Dagens rätt är och Dagens vegetariska 140 kronor. 130 kronor efter 12.30, gäller inte förbokningar. I dagens lunch ingår alltid bröd, dryck, sallad och kaffe.
Med reservation för ändringar.